La atleta gasteiztarra del Barrutia AE corrió ayer en Valencia, donde se disputó el meeting Gran Premio de Valencia. Laura ganó su semifinal con un buen registro de 8,35 segundos. Fue una carrera en la que sufrió algún desajuste en la salida, pero logró corregir estos problemas para correr en 8,28 en la final, donde peleó hasta el final por la victoria con Paula Blanquer (8,24) y la eslovena Joni Tomicic (8,29).
La próxima carrera de Laura será el próximo fin de semana en Nyiretháza (Hungría) donde acudirá para pelear las medallas en el campeonato nacional, tratando también de hacerse un hueco en la selección Húngara de cara a los campeonatos internacionales de verano.

Laura Banko bigarren Valentziako Sari Handian
Barrutia taldeko Atleta gasteiztarrak atzo korrika egin zuen valentziako pista estaliko meetingean. Bertan bere final erdian irabazle izan zen 8,35 segunduko markarekin, nahiz eta irteera oso txukuna egin ez zuen. Finalerako arazo hoiek konpondu egin zituen eta finalean amaierara arte lehenengo posturako lehian ibili zen Paula Blanquer (8,25) eta Joni Tomicic (8,29) esloveniarrarekin.
Lauraren hurrengo lasterketa datorren astean izango da, Nyiretházan (Hungría). Hara abiatuko da Laura Hungariako txapelketan dominaren bat ekartzeko saiakera egiteko, eta baita Hungariako selekzioan postuak borrokatzeko udarako txapelketa internazionalatera begira.

Fuente: Barrutia